SEA CONTAINER SERVICES a adǎugat în portofoliul echipamentelor din dotare o macara mobilǎ marca LIEBHERR, LHM1300 HD/VG Litronic®, un utilaj nou, performant şi impresionant, având o capacitate de 104 tone.

Macaraua asigurǎ o ratǎ de operare de mǎrfuri vrac de 6000 – 8000 tone / 24 h şi are o capacitate de ridicare de la 18 m (100 tone) pânǎ la 45 m (32,7 tone).

Macaraua, care este amplasatǎ în Dana 119, în Portul Constanța Sud Agigea, va manipula tipuri de mǎrfuri diverse, de la echipamente speciale la cereale, fertilizatori, role de tablǎ, profile, foi tablǎ, big-bags etc., operând atât barje cât şi nave.

De asemenea, pentru proiecte speciale, SEA CONTAINER SERVICES poate opera în tandem pânǎ la 180 tone, cu ajutorul unei macarale similare de care dispune în zonǎ.  Macaraua poate opera în condiţii meteo extreme, la temperaturi între -20 şi +45°C.

Alǎturi de macaraua plutitoare cu care SEA CONTAINER SERVICES a demarat în toamna lui 2018 operaţiunile de încǎrcare/descǎrcare nave, macaraua mobilǎ  Liebherr va aduce un plus de valoare serviciilor oferite de companie partenerilor sǎi, reducând timpul de operare şi crescând eficienţa.