MANIPULARE ȘI LOGISTICĂ

Terminal nave – mărfuri generale

Operațiuni de descarcare/încarcare marfă din/la nave maritime și fluviale.

Se desfășoară în danele 119 si 120, ambele cu drafturi de 13,5 metri, unde pot acosta majoritatea tipurilor de nave. În cadrul acestui tip de operațiune se pot manipula diverse tipuri de mărfuri, fie că sunt unitizate sau vrac, precum project cargo, produse metalurgice, fertilizatori, cereale, mărfuri vrac si însăcuite. 

Operațiuni de descărcare/încărcare marfă din/la vagoane feroviare și camioane

Terminalul SCS este deservit de două linii de cale ferată, cea mai lunga permițând manipularea simultană a 35 vagoane. De asemenea, terminalul are acces ușor către căile de intrare în Portul Constanța Sud/Agigea, ceea ce facilitează transportul mărfurilor între zonele de încărcare/descărcare și terminal.

terminal+nave.jpg
terminal+containere.jpg

Terminal Containere - mărfuri containerizate

Încă de la începuturile sale, manipularea mărfurilor containerizate a fost activitatea de bază a companiei SEA CONTAINER SERVICES. Terminalul de containere este situat în imediata vecinătate a Porții 10 Bis, și se numără printre cele mai mari terminale din Portul Constanța. Acesta oferă clienților spații de depozitare moderne, personal calificat și o varietate de echipamente destinate operațiunilor de încărcare și descărcare a containerelor. 

Terminalul este dotat cu o magazie special dedicată mărfurilor containerizate, având o suprafață de 10000 mp, precum și o platformă de 75000 mp. Magazia dispune de facilități pentru depozitarea diferitelor categorii de mărfuri, toate fiind supravegheate vamal, și este echipată cu tehnologie pentru depozitarea în condiții de temperatură controlată, inclusiv spații cu prize speciale pentru controlul containerelor frigorifice.

Siguranța mărfurilor clienților este deosebit de importantă, de aceea se aplică un grad ridicat de securitate pentru spații. Terminalul este monitorizat cu camere video în permanență, atât în interiorul, cât și în exteriorul depozitelor, și este păzit non-stop, inclusiv pe timp de noapte.

Depozitare

SCS pune la dispoziția clienților săi spații de depozitare pentru majoritatea tipurilor de marfă care tranzitează terminalul. Pentru a răspunde cerinței din ce în ce mai mare, compania a investit în extinderea posibilităților de depozitare în Portul Constanța Sud/Agigea, ajungând în prezent la un total de 175 000 mp2 de platformă descoperită și 15 000 mp2 în magazii și spații acoperite.

Facilitățile de depozitare beneficiază de regim de antrepozit vamal și sunt supravegheate de pază și camere video non-stop, 24/7.

dep-1.jpg
Servicii+-+terminal+RORO.jpeg

Terminal RO-RO

SEA CONTAINER SERVICES are o vastă experiență cu proiectele RO-RO. În trecut, prin terminalul SCS s-au desfășurat proiecte care au legat portul Constanța de porturi din Turcia și Georgia. Începând cu iunie 2023, s-a lansat o nouă linie între Constanța și Poti/Georgia. Această rută, care traversează Marea Neagră, joacă un rol semnificativ în eficientizarea transportului și dezvoltarea Coridorului Mijlociu, care leagă Europa prin Portul Constanța de Asia Centrală, funcționând ca o conexiune maritimă pentru extinsa rută E60, ce se întinde din Franța până în Kârgâzstan.

Scopul acestei inițiative este de a îmbunătăți conectivitatea și legăturile economice între Europa și regiunea Caucazului prin oferirea de servicii de transport maritim rapid tip feribot, bazate pe prețuri competitive și soluții rentabile.

Navele RO-RO acostează în dana 120, care este echipată cu rampă RO-RO, facilitând astfel încărcarea și descărcarea eficientă a vehiculelor și altor mărfuri în portul Constanța.

Operațiuni conexe:

  • Însăcuire marfă vrac;
  • Paletizare, înfoliere, etichetare;
  • Servicii de cântărire auto/vagoane feroviare;
  • Manevră feroviară;
  • Rampă agreată în vederea efectuării controlului fizic vamal;
  • Comisionare vamală/agenturare nave maritime - prin intermediul Container Clearance Services;
  • Intermediere transport maritim – prin intermediul Sea Container Shipping & Logistics;
  • Intermediere transport aerian și maritim – prin intermediul Air&Sea Container Shipping.